top of page
Поиск
  • Фото автораCazanService

Cel mai des intalnite cauze de defectiuni ale centralelor termice:

1.Vechimea instalației


Dacă este bine întreținută și este supusă verificărilor periodice, o centrală termică are o durată de viață standard între 10 si 15 ani. Unele modele pot ajunge chiar și până la 20 de ani de funcționare impecabilă, cu ajutorul componentelor de calitate și reviziilor periodice.


2.Lipsa reviziilor periodice



Este una dintre cele mai des cauze ale defecțiunilor care pot apărea într-o centrală termică.

Mulți oameni ignoră importanța revizuirilor, deși acestea sunt obligatorii prin lege și se fac anual.

O centrală termică neglijată ani la rând și omisă pentru revizie va funcționa din ce în ce mai slab parametrii, vor consuma din ce în ce mai multă energie și apă, iar părțile componente se vor deteriora. Mai rău, o centrală care nu a fost întreținută de ani de zile se transformă încet și sigur într-un pericol grav pentru siguranța ta și cea a casei tale.

Verificările anuale efectuate de un specialist în domeniu pot fi decisive atunci când doriți să luați toate măsurile necesare pentru prelungirea duratei de viață a centralei termice.


3.Planificare greșită și instalare greșită




O altă cauză frecventă a defecțiunilor în instalația de încălzire este alegerea greșită a acesteia sau, pur și simplu,

instalarea greșită a instalației. Mulți oameni cred că eficiența unei centrale termice este directă proporțional cu dimensiunea sau capacitatea acesteia, așa că investesc în cele mai mari modele pe care și le permit, chiar dacă casa lor nu are nevoie de așa ceva.

Este o mare greseala: centrale termice supradimensionate sau cu capacitate mult prea mare pentru locuințele în care sunt instalate vor crește costurile cu electricitatea sau gaz

Altă problema este că vor avea o durată de viață foarte scurtă, deoarece circuitul este prea scurt. Acest lucru va duce la condensarea excesivă și eventuala coroziune a multor componente ale instalației.


4.Intervenția personală a proprietarului de a repara sau intervenția persoanelor necalificate .





Gasirea unui instalator sau tehnician bun si profesionist poate fi uneori destul de dificila. Nu numai ca trebuie sa ofere servicii de inalta calitate, dar trebuie sa inteleaga si posibilele cauze ale problemelor comune legate de instalatiile pe gaz.

Iată o serie de abilitati personale care sunt necesare pentru a găsi un adevarat profesionist in aceast domeniu:

  • comunicare eficienta – transmiterea informatiilor catre clienti clar, utilizand un limbaj non-tehnic, se va comunica aparitia oricarei probleme si modalitatile de remediere a acesteia.

  • spirit analitic si abilitatea de rezolvare a problemelor – identificarea problemelor si furnizarea unei solutii alternative pentru defectiunile aparute ,aceasta necesita o cunoasterea aprofundata a domeniului dar si experienta practica.

  • deschiderea catre clienti si satisfactia acestora – abilitatea de a lucra cu clientii este importanta pentru a reusi in aceasta meserie. Este necesar ca instalatorul sa fie politicos, rabdator, sincer, demn de incredere, ingrijit si ordonat.






29 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

CazanService tel:+37368989610

bottom of page