top of page
Поиск
  • Фото автораCazanService

Cazan/Centrala termica pe gaz cu condensare vs traditională care este avantajul?

În cazanele convenționale există o cameră de ardere prin care trece agentul termic apa î și în rezultat se obțin gaze ce sunt ventilate din Camera de ardere afară, gaze care ajung la temperaturi de +130 -140 °,aceste gaze reprezintă căldură, care este aruncată afară.



In cazanele pe condensare vaporii de apa continuti in gazele arse condenseaza la suprafata schimbatorului de caldura al centralei termice, eliberand caldura. Aceasta caldura recuperata este utilizata in circuitul de incalzire marind astfel randamentul centralei termice.

Cazanele în condensație prezintă mai multe avantaje.

Primul avantaj ține de faptul că se face o economie pe gaz și în final avem facturi mai mici.Un cazan în condensație, dacă e folosit corect aduce economii de energie cuprinse cam între 10 și 35 de procente față de un cazan obișnuit. Totuși, economia nu este doar în cazan ce trebuie să atrageți atenția și la reglarea temperaturii, de exemplu termostate, automatizare și așa mai departe.

Al 2-lea rând dumneavoastră poluați mai puțin natura, deoarece se emit mai puține gaze nocive în atmosferă.Unii zic că cazanele în condensație poluează mai puțin cu 30 de procente. Alții zic 50 de procente, alții 70 procente, însă un lucru este clar, mai puține gaze emisie mai puțină poluare .

Al 3-lea avantaj ține de zgomotul redus. Practic, centralele noi care vin în prezent creează un zgomot mult mai redus decât alte cazane tradiționale.

28 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

CazanService tel:+37368989610

bottom of page